Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στην Ισπανία αγοράζει η Blackstone

«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στην Ισπανία αγοράζει η Blackstone

«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ύψους 790 εκατ. ευρώ προτίθεται να αγοράσει από την ισπανική τράπεζα CaixaBank ο όμιλος Blackstone. Το χρέος αυτό συνδέεται με κατοικίες η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αλλά και με ακίνητα υπό κατασκευή.

«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ύψους 790 εκατ. ευρώ προτίθεται να αγοράσει από την ισπανική τράπεζα CaixaBank ο όμιλος Blackstone.

Το χρέος αυτό συνδέεται με κατοικίες η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αλλά και με ακίνητα υπό κατασκευή.

Η συγκεκριμένη ισπανική τράπεζα δεν είναι η μοναδική, αφού πολλά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας προσπαθούν να ξεφορτωθούν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια από τους ισολογισμούς τους.

Το νομοθετικό πλαίσιο στην Ισπανία εξυπηρετεί το «πακετάρισμα» και την πώληση τραπεζικών δανείων σε τρίτους.

Στην Ελλάδα η μόνη αξιόλογη απόπειρα πώλησης δανείων είχε δρομολογηθεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο και αφορούσε στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR. Ωστόσο, το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο