Κόντρα για δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 28 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ
Έντονη κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και της «Αυγής» με αφορμή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα και δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 28 μονάδων έναντι της ΝΔ. «Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ' ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση» λέει η ΝΔ. «Λίγη ψυχραιμία» συνιστά στη ΝΔ η εφημερίδα «Αυγή».
Έντονη κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και της «Αυγής» με αφορμή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα και που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 28 μονάδων έναντι της ΝΔ.
Βάσει της δημοσκόπησης της Public Issue, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47,5%, η ΝΔ 19,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η Ένωση Κεντρώων 2%,το άλλο κόμμα 4%.
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση».
Απαντώντας στην ΝΔ η εφημερίδα «Αυγή» αναφέρει: «Μετά από δέκα χρόνια και 145 έρευνες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, για τις οποίες η ΝΔ δεν εξέδωσε ανακοινώσεις, η Συγγρού αισθάνθηκε την ανάγκη τώρα να αμφισβητήσει την έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην Αυγή. Ενδεχομένως την ΝΔ να ενόχλησε η διαφορά 28 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ την οποία καταγράφει η δημοσκόπηση. Η εταιρεία Public Issue ανακοινώνει πάντα «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» και όχι «πρόθεση ψήφου». Επιπλέον, αναφέρει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που λαμβάνει υπ’ όψιν της. Οι φωστήρες της Συγγρού πρόσθεσαν το ποσοστό αυτό, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και κατέληξαν στο …119,5%. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων
- Τα δεδομένα για Φρανσίσκο: Η οψιόν του καλοκαιριού, η… κόντρα με Μασιούλις και το μεγάλο ενδιαφέρον (vids)
- Rising Demand Reshapes Attica’s Commercial Property Market
- Το σκίτσο της ΕΛ.ΑΣ για τα πυροτεχνήματα – «Δεν είναι διασκεδαστικά για όλους»
- Τα «διπλωματικά» Χριστούγεννα του Μητσοτάκη
- Οι κατηγορίες της FA στον Ρομέρο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Τότεναμ – Λίβερπουλ
- Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έντυσε τον Άγιο Βασίλη πράκτορα της ICE που κυνηγάει μετανάστες
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ο έντονος εκνευρισμός στην πίστα – Της πέταξαν λουλούδια με νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442