
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Ισχυροποιήθηκαν οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση του ELA. Ωστόσο οι διακυμάνσεις στην αγορά είναι ενδεικτικές της ανασφάλειας των επενδυτών που πάντως φάνηκε να αποτιμούν θετικά τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 700 μονάδων, με άνοδο της τάξης του 2%.
Ισχυροποιήθηκαν οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση του ELA. Ωστόσο οι διακυμάνσεις στην αγορά είναι ενδεικτικές της ανασφάλειας των επενδυτών που πάντως φάνηκε να αποτιμούν θετικά τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 700 μονάδων, με άνοδο της τάξης του 2%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 693,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,44%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 694,91 μονάδες (+1,68%) και κατώτερη τιμή στις 676,12 μονάδες (-1,07%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 89,38 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,87%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+10,75%), της ΕΥΔΑΠ (+6,64%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+5,84%), της ΕΧΑΕ (+5,54%) και των ΕΛΠΕ (+5,28%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties (-2,12%), της ΜΕΤΚΑ (-1,51%), της Lamda Development (-1,43%) και της Folli Follie (-0,94%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+6,01%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,64%) και των Τραπεζών (+4,34%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-2,70%), και του Εμπορίου (-1,62%).
Ανοδικά κινούνται 66 μετοχές, 30 πτωτικά και 23 παραμένουν σταθερές.
Μικτή εικόνα παρουσίαζαν σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών οι βασικότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Με άνοδο ξεκίνησε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να ενισχύεται κατά 0,19% στις 11.121,30 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητο άνοιξε το χρηματιστήριο στο Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% στις 4.807,58 μονάδες. Πτώση κατέγραφε το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί κατά 0,18% στις 6.695,95 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 2.0174,24 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,37% και διαμορφώνεται στα 1,1330 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 139,448 γεν, στο 0,7140 με τη στερλίνα και στο 1,0457 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,11% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 123,077 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5865 με τη στερλίνα και στο 0,9229 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442