Peugeot 308 GTi 2016: Η ισχύς 270 ίππων…. γυμνή
Η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου δίνει το στίγμα της μέσω μιας σειράς ληψεων του φωτογραφικού φακού.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής φίρμας για την παρουσίαση μιας έκδοσης επιδόσεων του 308 στο βρετανικό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το ισχυρότερο μοντέλο μαζικής παραγωγής που έχει κατασκευάζει ποτέ η Peugeot, δίνει το στίγμα του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο –και χωρίς καμουφλαζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το 308 GTi θα αξιοποιήσει ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας που συναντάμε στο RCZ R με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και απόδοση 270 ίππων.
Σε ό,τι αφορά τις οπτικές διαφοροποιήσεις που θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα της ισχύος του, μια προσεκτική παρατήρηση στο δοκιμαστικό πρωτότυπο αποκαλύπτει μεγαλύτερους τροχούς με νέας σχεδίασης σπορ ζάντες με ματ και ασημί λεπτομέρειες πίσω από τις οποίες διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες του ενισχυμένου συστήματος πέδησης.
Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει το πιο διακριτό spoiler ενώ το πιο μυώδες σκεπτικό συνεχίζει και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα. Πίσω κυριαρχεί η διπλή απόληξη της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης.
Ανεξαρτήτως σχεδίασης τις προδιαγραφές του πανίσχυρου “hot hatch” θα συμπληρώσει μια αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της ισχύος.
Το 308 GTi αναμένεται να είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.
Auto Express
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442