EBRD: Ενεργή στην Κύπρο, «πάγο» στην Ελλάδα
Την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) κρατά στάση αναμονής απέναντι στην Ελλάδα, δρομολογεί σειρά δράσεων στην Κύπρο. Η Διοίκηση της τράπεζας αποσαφήνισε εξ αρχής πως η όποια προσέγγιση θα εξαρτηθεί ανάλογα με την οικονομική πολιτική που θα αποφασισθεί μεταξύ της Ελλάδας και των ξένων εταίρων της.
Την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) κρατά στάση αναμονής απέναντι στην Ελλάδα, δρομολογεί σειρά δράσεων στην Κύπρο.
Η Διοίκηση της τράπεζας αποσαφήνισε εξ αρχής πως η όποια προσέγγιση θα εξαρτηθεί ανάλογα με την οικονομική πολιτική που θα αποφασισθεί μεταξύ της Ελλάδας και των ξένων εταίρων της.
Πάντως, η EBRD έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 100 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και ετοιμάζει και άλλες επενδύσεις στην κυπριακή οικονομία το 2015 και τα επόμενα χρόνια. Η η EBRD ήδη έχει καταρτίσει τους άξονες της στρατηγικής της για την Κύπρο μέχρι το 2020.
Ο πρώτος, αφορά στην υποστήριξη προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα ώστε να αυξηθεί η ανθεκτικότητα του, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να βελτιωθεί η διακυβέρνηση σε συνάρτηση με τις προσπάθειες βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης.
Δεύτερος στόχος της EBRD είναι να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος αλλά και μέσω επέκτασης της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Τρίτος στόχος της EBRD είναι να συμβάλει στην αναδόμηση της επιχειρηματικότητας με την παροχή βοήθειας αλλά και νέου δανεισμού ώστε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να διαφοροποιηθεί η τοπική οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
- Ξεκάθαρος ο Ζοσέ Μουρίνιο: «Κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει μιλήσει μαζί μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442