Προειδοποίηση Κομισιόν για τα τέλη στις πτήσεις εσωτερικού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για τα αερολιμενικά τέλη και την εκμετάλλευση των αεροπορικών γραμμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, τα αερολιμενικά τέλη που ισχύουν για τις εσωτερικές πτήσεις διαφέρουν από αυτά που ισχύουν για πτήσεις προς άλλους προορισμούς στον χώρο Σένγκεν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για τα αερολιμενικά τέλη και την εκμετάλλευση των αεροπορικών γραμμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, τα αερολιμενικά τέλη που ισχύουν για τις εσωτερικές πτήσεις διαφέρουν από αυτά που ισχύουν για πτήσεις προς άλλους προορισμούς στον χώρο Σένγκεν.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτό συνιστά μη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ για την αποφυγή διακρίσεων μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς δεν υπάρχει αντικειμενική αιτιολόγηση από άποψη κόστους για το διαφορετικό ύψος των τελών.
Το αίτημα της Επιτροπής εστάλη με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει της ΕΕ.
Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε για την πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανόνες· στην αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
- Χολ για τη μεταγραφή του Τζόουνς: «Είναι καλό για όλους μας ότι ήρθε στον Ολυμπιακό»
- Στην Αμαλιάδα, ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής – Νοτίου Αμερικής και νήσων Καραϊβικής κ.κ. Ιάκωβος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442