Κατοχικές αποζημιώσεις και κατασχέσεις κυριαρχούν στα γερμανικά ΜΜΕ
Εκτενώς αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ στο διπλό ζήτημα των γερμανικών αποζημίωσεων, και τα «τεχνάσματα» του Βερολίνου για τα οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, και της κατάσχεσης γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα. «Οι τόνοι οξύνονται» γράφουν, μιλώντας για «απειλές» της Αθήνας και συσχετίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα μηνύματα από την Αθήνα με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
Εκτενώς αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ στο διπλό ζήτημα των γερμανικών αποζημίωσεων, και τα «τεχνάσματα» του Βερολίνου για τα οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, και της κατάσχεσης γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα.
«Οι τόνοι οξύνονται» γράφουν, μιλώντας για «απειλές» της Αθήνας και συσχετίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα μηνύματα από την Αθήνα με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
Με πανομοιότυπους τίτλους από το πρωί, οι ιστοσελίδες των γερμανικών εφημερίδων έγραφαν πως ο «Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία για τεχνάσματα» στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Με τέτοιο τίτλο, η Sueddeutsche Zeitung γράφει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα των αποζημίωσεων, λέγοντας πως νέες εκτιμήσεις στην Αθήνα τοποθετούν υψηλότερα από ό,τι προηγουμένως το ύψος (μεταξύ 269 και 332 δισ. ευρώ, δείχνοντας στην έκθεση του ΓΛΚ που είχε βγάλει στη δημοσιότητα Το Βήμα).
«Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί ότι το θέμα έχει κλείσει» τονίζει η εφημερίδα, που σημειώνει ότι «παράλληλα με τη συζήτηση, η οικονομική μάχη επιβίωσης της Ελλάδας συνεχίζεται»
Το Spiegel, σε δεύτερο κείμενό του το μεσημέρι για τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλου, γράφει πως «ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να κατασχέσει γερμανική περιουσία στη χώρα».
Ο υπουργός «αφήνει να εννοηθεί ότι οι επόμενες κινήσεις του θα εξαρτηθούν από συμφωνία για στη διαμάχη για το χρέος» υπογραμμίζει το περιοδικό. «Η διατύπωση του υπουργού υπονοεί πως το εγχείρημα μπορεί να εγκαταλειφθεί εάν υπάρξει συμφωνία [για το ελληνικό πρόγραμμα], έστω κι τα δύο ζητήματα επισήμως δεν έχουν σχέση».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει πως «οι τόνοι μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας οξύνονται περαιτέρω» μετά την αναφορά του Ν.Παρασκευόπουλου. Το ζήτημα των αποζημίωσεων «βαρύνει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες, και λίγο νωρίτερα και ο έλληνας πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει ανάλογους τόνους» σημειώνει η εφημερίδα.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας