Βενεζουέλα: Ψώνια με δακτυλικό αποτύπωμα για τις ελλείψεις
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει περίπου 20.000 μηχανήματα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στα σούπερ μάρκετ της χώρας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις και τον πανικό των καταναλωτών.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει περίπου 20.000 μηχανήματα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στα σούπερ μάρκετ της χώρας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις και τον πανικό των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είπε ότι οι ελλείψεις οφείλονται στη χειραγώγηση των τιμών και στα παιχνίδια που παίζουν οι κερδοσκόποι.
Ο ίδιος κατηγορεί συχνά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα οποία έχουν επιδεινωθεί λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Τον Φεβρουάριο η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ με την κατηγορία ότι προκαλούσαν τεχνητές ουρές στα ταμεία, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών. Κατά τις Αρχές, το «κόλπο» ήταν να μην ανοίγουν αρκετά ταμεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Η κυβέρνηση Μαδούρο, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών, έχει καθιερώσει ανώτερο πλαφόν κέρδους το 30% και αυστηρότητα πρόστιμα (έως κάθειρξη 12 ετών) σε όσους παρανομούν.
Βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης υποσχέθηκαν στην Βενεζουέλα και οι υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Η Βενεζουέλα είναι και επισήμως η χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό τουλάχιστον στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας. Ο δείκτης για το 2014 διαμορφώθηκε στο 68,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442