Τρεις τραυματίες σε πτήση από Ζυρίχη προς Αθήνα
Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.
Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.
Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14:37 στην Αθήνα. Στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αegean, το συμβάν συνέβη, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλίτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό, χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.
Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.
«Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση» καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442