Κρεμλίνο: Μάταιες οι πιέσεις για αλλαγή στάσης του Πούτιν στην Ουκρανία
Απάντηση στις προειδοποιήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και τις νέες πιέσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έδωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι κάθε απόπειρα να ασκηθούν πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να αλλάξει την θέση του έναντι της ουκρανικής κρίσης είναι «μάταιη».
Απάντηση στις προειδοποιήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και τις νέες πιέσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έδωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι κάθε απόπειρα να ασκηθούν πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να αλλάξει την θέση του έναντι της ουκρανικής κρίσης είναι «μάταιη».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα μπορούσε να αλλάξει στάση έναντι της ουκρανικής κρίσης λόγω των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε: «Έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα […] ότι οι απόπειρες να ασκηθούν πιέσεις στον Πούτιν για να αναγκαστεί να αλλάξει γνώμη είναι απόλυτα μάταιες».
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα και οι αυτονομιστές τους οποίους υποστηρίζει στην ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσουν τη συμφωνία εκεχειρίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τη ρωσική οικονομία.
Παράλληλα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε το αίτημα για άμεση εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και ταυτόχρονα απόσυρση των βαρέων όπλων.
Ο γγ του ΝΑΤΟ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκεχειρία φαίνεται να κρατάει, αν και παραμένει εύθραυστη. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την έκκληση να δοθεί πλήρης πρόσβαση στους παρατηρητές του ΟΑΣΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου τουλάχιστον 842 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.400 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Εκατοντάδων άλλων η τύχη αγνοείται, ενώ πολλοί θεωρούνται νεκροί και θαμμένοι χωρίς να υπάρχει καταγραφή.
Από τον Απρίλιο, όταν άρχισε η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442