Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά

ΥΛΙΚΑ(για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου) 1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3 στήθη κοτόπουλου ½ κ.γ..πιπέρι 2 κ.γ. αλάτι 3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Γέµιση:Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο, το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα […]

ΥΛΙΚΑ(για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου)

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 στήθη κοτόπουλου

½ κ.γ..πιπέρι

2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Γέµιση:Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο, το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας και την πάπρικα. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά. Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.

2 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα υπόλοιπα τέσσερα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.

3 Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας σε κοµµάτια. Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό. Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.

Θέλετε να δώσετε διαφορετική εμφάνιση στην πίτα σας;

YouTube thumbnail

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο