Τυνησία: Συνελήφθησαν 32 ισλαμιστές που σχεδίαζαν «θεαματικές» επιθέσεις
Οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν 32 ισλαμιστές αντάρτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν επιστρέψει από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν «θεαματικές» επιθέσεις. H σύλληψη των ισλαμιστών ανακοινώθηκε μια μέρα αφότου η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν 32 ισλαμιστές αντάρτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν επιστρέψει από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν «θεαματικές» επιθέσεις.
«Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απέτρεψαν την πραγματοποίηση θεαματικών επιθέσεων κατά ζωτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εσωτερικών, σταθμών ασφαλείας και μη στρατιωτικών κτιρίων στην πρωτεύουσα Τύνιδα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αρουί, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
«Κατά τις τελευταίες τρεις μέρες, συνελήφθησαν 32 τρομοκράτες από αυτήν την ομάδα σχεδιασμού επιθέσεων εναντίον στόχων στην Τύνιδα και σε άλλες πόλεις», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η ομάδα αποτελούνταν από «αρκετούς τρομοκράτες που επέστρεψαν από την εμπόλεμη ζώνη της Συρία».
H σύλληψη των ισλαμιστών ανακοινώθηκε μια μέρα αφότου η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ ανέλαβε τα καθήκοντά της. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων οι διάσπαρτες ισλαμιστικές ομάδες που προέκυψαν μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του καθεστώτος του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.
Έκτοτε η χώρα έχει γίνει μια σημαντική βάση τζιχαντιστών που ταξιδεύουν στη Συρία. Ο αριθμός των Τυνήσιων που πολεμούν στη Συρία έχει εκτιμηθεί σε περίπου 3.000. Μερικές εκατοντάδες έχουν επιστρέψει στην Τυνησία και πολλοί εξ αυτών έχουν εντοπίσει και συλληφθεί.
Με μια οικονομία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, η Τυνησία επιχειρεί να πατάξει τους ισλαμιστές μαχητές. «Προτεραιότητά μας θα είναι η ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και η ενίσχυση των δυνατοτήτων ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας καθώς και η προστασία της δημοκρατικής μετάβασης» ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ψυχικά ανίκανος να δικαστεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε Ουκρανή σε τρένο των ΗΠΑ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442