Γαλλία: Οργή για αγγελία εύρεσης «μη εβραίου» γραφίστα
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία γαλλικής εταιρείας, η οποία ζητούσε γραφίστα, «ει δυνατόν, όχι εβραίο». Ακόμη περισσότερες οργισμένες αντιδράσεις όμως προκαλούν οι άστοχες απόπειρες της εταιρείας να δικαιολογηθεί, έπειτα μάλιστα από την απόφαση της αντιρατσιστικής οργάνωσης SOS Racisme να κινηθεί δικαστικά.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία γαλλικής εταιρείας, η οποία ζητούσε γραφίστα, «ει δυνατόν, όχι εβραίο». Ακόμη περισσότερες οργισμένες αντιδράσεις όμως προκαλούν οι άστοχες απόπειρες της εταιρείας να δικαιολογηθεί, έπειτα μάλιστα από την απόφαση της αντιρατσιστικής οργάνωσης SOS Racisme να κινηθεί δικαστικά.
Η αγγελία έκανε την εμφάνισή της στον δικτυακό τόπο της εταιρείας NSL Studio, με έδρα το Παρίσι, τη Δευτέρα. Το τρίτο όμως σε μία σειρά άλλων κριτηρίων τα οποία θα έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι -«να μην είναι εβραίοι-ες»- πυροδότησε ποταμό παραπόνων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει την αγγελία σε λιγότερο από μία ώρα.
Αρχικά η εταιρεία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ απαιτητική δουλειά, με πολλές ώρες εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι «απαλλαγμένοι από πολιτιστικές και θρησκευτικές ανάγκες».
Σε μια δεύτερη απόπειρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η NSL Studio επανήλθε με ένα tweet, στο οποίο αφενός ισχυρίζεται ότι έπεσε «θύμα κυβερνοεπίθεσης» και αφετέρου ευχαριστεί εκείνους που ανέδειξαν το ζήτημα.
Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στη γαλλική εβραϊκή κοινότητα, έπειτα από τον θάνατο των τεσσάρων Εβραίων στο εβραϊκό παντοπωλείο, στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου, στο Παρίσι.
Τις ανησυχίες περί αυξημένης αντισημιτικής δράσης εξέφρασε επισήμως τον Ιανουάριο και η βασική εβραϊκή οργάνωση στη Γαλλία, η οποία κάνει λόγο για τουλάχιστον διπλάσια περιστατικά στη χώρα από ό,τι το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Σκοταδισμός: Η Banda Entopica τραγούδησε σλάβικα και ο δήμαρχος Φλώρινας διέκοψε τη συναυλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442