Η ΠΓΔΜ έχασε το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Η ΠΓΔΜ απώλεσε το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλε στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Η ΠΓΔΜ απώλεσε το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλε στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με επιστολή του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ η ΠΓΔΜ, μαζί με άλλες επτά χώρες (Υεμένη, Γρενάδες, Κιργιστάν, Νήσοι Μάρσαλ, Ρουάντα, Τόνγκο και Βανουάτου), έχει χάσει το δικαίωμα ψήφου από τις 9 Οκτωβρίου 2014, καθώς η απόφαση για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα Ηνωμένα Έθνη είχε ληφθεί και κοινοποιηθεί τότε, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει κάποια σχετική διευκρίνιση καθώς, όπως ανέφεραν, προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται το πρόβλημα.Πάντως, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφεραν ότι η συνδρομή θα καταβληθεί και πως η χώρα δεν πρόκειται να απολέσει το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442