Επί τα χείρω αναθεώρηση προβλέψεων ΔΝΤ για παγκόσμια οικονομία
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook ) το 2015 θα προχωρήσει αύριο Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ θα παρουσιάσει αύριο από το Πεκίνο τις νέες οικονομικές προβλέψεις του οργανισμού για τη διεθνή οικονομία.
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook ) το 2015 θα προχωρήσει αύριο Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ θα παρουσιάσει αύριο από το Πεκίνο τις νέες οικονομικές προβλέψεις του οργανισμού για τη διεθνή οικονομία.
Τον προηγούμενο Οκτώβριο ο Μπλανσάρ είχε προειδοποιήσει πως η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει «αδύναμη και άνιση» και είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την «απειλή» της ευρωζώνης να εξελιχθεί σε «βασικό πρόβλημα» της διεθνούς οικονομίας.
Στην έκθεση World Economic Outlook του Οκτωβρίου 2014 το ΔΝΤ τοποθετούσε την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 στο 3,3%, έναντι 3,4% που ήταν η εκτίμηση του Ιουλίου 2014, ενώ για το 2015 εκτιμούσε ότι θα υπάρξει αύξηση του παγκοσμίου ΑΕΠ κατά 3,8%, έναντι αύξησης 4%, όπως αναφερόταν τον Ιούλιο.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ΔΝΤ θα «προσγειώσει» τις εκτιμήσεις του για το 2015 κοντά στο 3,5% με 3,6% και για το 2016 κοντά στο 3,7% με 3,8% , όταν τον Οκτώβριο τοποθετούσε την ανάπτυξη της παγκόσμιου ΑΕΠ το 2016 στο 4%.
Στην εκτενέστατη έκθεση του Οκτωβρίου το ΔΝΤ προσδιόριζε στο 0,8% τη μέση ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2014 και στο 1,3% το 2015. Πλέον αναμένεται να χαμηλώσει το στόχο για εφέτος κοντά στο 1%. Για τις ΗΠΑ προέβλεπε ανάπτυξη 2,2% το 2014 και 3,1% το 2015. Για την Κίνα 7,4% το 2014 και 7,1% το 2015 και για τη Ρωσία ανάπτυξη 0,2% το 2014 και 0,5% το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442