Κέρδη 2,35% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ισχυρή τεχνική ανοδική αντίδραση κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 779,56 μονάδες με άνοδο 2,35%, μετά την πίεση που δέχθηκε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε απώλειες 8,92%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 5,64%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 6,78%. Θετικά στην ψυχολογία της αγοράς λειτούργησε και η αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα.
Ισχυρή τεχνική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 779,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,35%, μετά την πίεση που δέχθηκε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε συνολικές απώλειες 8,92%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 5,64%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 6,78%. Θετικά στην ψυχολογία της αγοράς λειτούργησε και η αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα.
Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 784,33 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,98%.
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 69,36 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,93%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+8,50%), της Aegean Airlines (+7,81%), της Alpha Bank (+4,48%), του ΟΠΑΠ (+3,95%), της Viohalco (+3,89%), της Τιτάν (+3,76%), της ΔΕΗ (+3,57%), του ΟΛΠ (+3,50%) και της Ελλάκτωρ (+3,30%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,37%) και του ΟΤΕ (-0,59%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+7,37%), της Υγείας (+4,97%), των Ταξιδιών (+4,33%), των Μέσων Ενημέρωσης (+4,00%) και των Κατασκευών (+3,29%).
Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-0,97%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,59%).
Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 31 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +12,50%, Εβροφάρμα +10,00%, Μπήτρος +9,73%, Λεβεντέρης (π) +8,80% και Jumbo +8,50%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -20,00%, Βιοκαρπέτ -16,59%, Προοδευτική -14,46%, Dionic -14,08% και ΚΡΕΚΑ -11,67%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442