
Βελιγράδι: Εμφανώς προσχεδιασμένο το αλβανικό επεισόδιο στο γήπεδο
Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στo Βελιγράδι. Στο διάβημα τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως πεποίθηση του υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης των διμερών σχέσεων.
Διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας στον πρέσβη της Αλβανίας στo Βελιγράδι.
Στο διάβημα τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως πεποίθηση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία στην περιοχή.
Η Σερβία, τονίζεται, είναι προσηλωμένη στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με τους γείτονές της και αναμένει την ίδια προσέγγιση και απ’ αυτούς, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλήσεις.
Τονίστηκε, δε, στον πρέσβη ότι η Σερβία αναμένει πως οι Αλβανοί αξιωματούχοι θα καταδικάσουν με καθαρό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο ως «το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Το ιπτάμενο αντικείμενο με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», στην οποία απεικονίζονται εδάφη που καλύπτουν και περιοχές που ανήκουν στη Σερβία, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αποτελεί «άνευ προηγουμένου πρόκληση» εντός ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και είχε σχεδιαστεί εκ προοιμίου, για αυτό και δεν μπορεί να μιλά κανείς για ένα «αυθόρμητο συμβάν από χούλιγκανς», τονίζεται στο διάβημα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε ότι θα ενημερωθούν οι διεθνείς εταίροι της χώρας για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και θα ζητηθεί, για μια ακόμη φορά, η εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους.
Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας που έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα εντός γηπέδου, υπερασπιζόμενοι κατά τον καλύτερο τρόπο τις αξίες που πρεσβεύει η Σερβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442