Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε ιδανικά μέρη στον κόσμο για μπίρα

Πέντε ιδανικά μέρη στον κόσμο για μπίρα

Δεν βρίσκονται στη Γερμανία, ούτε στη Βρετανία. Ιδανικά μέρη για να απολαύσει κανείς δροσερή μπίρα και να περιηγηθεί νοερά στη δεκαετία του ’70 ή και να βρει τεράστια ποικιλία σε μπουκάλια, μπορεί να συναντήσει από την Ιαπωνία μέχρι τη Νότια Αφρική Η μπίρα δεν «κοιτά» γεωγραφικά σύνορα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένα κλασικό μέρος […]

Δεν βρίσκονται στη Γερμανία, ούτε στη Βρετανία. Ιδανικά μέρη για να απολαύσει κανείς δροσερή μπίρα και να περιηγηθεί νοερά στη δεκαετία του ’70 ή και να βρει τεράστια ποικιλία σε μπουκάλια, μπορεί να συναντήσει από την Ιαπωνία μέχρι τη Νότια Αφρική

Η μπίρα δεν «κοιτά» γεωγραφικά σύνορα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένα κλασικό μέρος για μπίρα κάνει αισθητή την παρουσία του στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο λόγος για το Akkurat που διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και ουίσκι. Στο μαγαζί δίνουν το «παρών» ζωντανές ροκ εκδηλώσεις, ενώ το εστιατόριό του κατακτά χωρίς δεύτερη σκέψη το κοινό. Η διακόσμηση θυμίζει κάτι από δεκαετία ‘70 με πίνακες στους οποίους παρατίθενται επιλογές για μπίρα.

Σε έναν κόσμο όπως στην Ιαπωνία όπου εκτιμάται ιδιαιτέρως η μπίρα δεν προξενεί εντύπωση η ύπαρξη του «Bakusyu Club Popeye» στο Τόκιο. Θεωρείται ως ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μέρη για μπίρα στην Ασία. Μέσα από το μενού του μπορεί να ξεπηδά κάτι από τη δεκαετία του ’70, η συνύπαρξη του ασιατικού με το ευρωπαϊκό στοιχείο όμως είναι εμφανής. Τα γευστικότατα ιαπωνικά πιάτα κλέβουν, επίσης, την παράσταση.

Όαση μπίρας, εν ονόματι «Beerhouse on Long», μπορεί να συναντήσει κανείς στη Νότια Αφρική. Η λίστα μπιρών είναι αντικειμενικά τεράστια, με τις φιάλες που διατίθενται να ξεπερνούν τις 100.

Μετασχηματισμοί και αναθεωρήσεις έχουν γίνει στην ιρλανδική σκηνή της μπίρας. Το «Brew Dock», μάλιστα, που διακρίνεται για το σκοτεινό «ρυθμό» του έχει αναθεωρήσει τους μέχρι τώρα κανόνες. Παράλληλα, οι φιάλες ανέρχονται σε εκατοντάδες έχοντας «περισυλλεγεί» από κάθε γωνιά της γης.

Τη μορφή εναλλακτικής pub έχει το «Brothers Beer» στη Νέα Ζηλανδία που μοιάζει και με κατάστημα, όπου πωλούνται μπουκάλια. Το μαγαζί είναι νέο στο Ώκλαντ, ενώ οι φιάλες ξεπερνούν τις 200 συμπεριλαμβανομένων των Yeastie Boys, Liberty Brewing και ParrotDog.

Ε.Σ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024