Πέντε ιδανικά μέρη στον κόσμο για μπίρα
Δεν βρίσκονται στη Γερμανία, ούτε στη Βρετανία. Ιδανικά μέρη για να απολαύσει κανείς δροσερή μπίρα και να περιηγηθεί νοερά στη δεκαετία του ’70 ή και να βρει τεράστια ποικιλία σε μπουκάλια, μπορεί να συναντήσει από την Ιαπωνία μέχρι τη Νότια Αφρική Η μπίρα δεν «κοιτά» γεωγραφικά σύνορα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένα κλασικό μέρος […]

Η μπίρα δεν «κοιτά» γεωγραφικά σύνορα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένα κλασικό μέρος για μπίρα κάνει αισθητή την παρουσία του στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο λόγος για το Akkurat που διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και ουίσκι. Στο μαγαζί δίνουν το «παρών» ζωντανές ροκ εκδηλώσεις, ενώ το εστιατόριό του κατακτά χωρίς δεύτερη σκέψη το κοινό. Η διακόσμηση θυμίζει κάτι από δεκαετία ‘70 με πίνακες στους οποίους παρατίθενται επιλογές για μπίρα.

Σε έναν κόσμο όπως στην Ιαπωνία όπου εκτιμάται ιδιαιτέρως η μπίρα δεν προξενεί εντύπωση η ύπαρξη του «Bakusyu Club Popeye» στο Τόκιο. Θεωρείται ως ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μέρη για μπίρα στην Ασία. Μέσα από το μενού του μπορεί να ξεπηδά κάτι από τη δεκαετία του ’70, η συνύπαρξη του ασιατικού με το ευρωπαϊκό στοιχείο όμως είναι εμφανής. Τα γευστικότατα ιαπωνικά πιάτα κλέβουν, επίσης, την παράσταση.

Όαση μπίρας, εν ονόματι «Beerhouse on Long», μπορεί να συναντήσει κανείς στη Νότια Αφρική. Η λίστα μπιρών είναι αντικειμενικά τεράστια, με τις φιάλες που διατίθενται να ξεπερνούν τις 100.

Μετασχηματισμοί και αναθεωρήσεις έχουν γίνει στην ιρλανδική σκηνή της μπίρας. Το «Brew Dock», μάλιστα, που διακρίνεται για το σκοτεινό «ρυθμό» του έχει αναθεωρήσει τους μέχρι τώρα κανόνες. Παράλληλα, οι φιάλες ανέρχονται σε εκατοντάδες έχοντας «περισυλλεγεί» από κάθε γωνιά της γης.

Τη μορφή εναλλακτικής pub έχει το «Brothers Beer» στη Νέα Ζηλανδία που μοιάζει και με κατάστημα, όπου πωλούνται μπουκάλια. Το μαγαζί είναι νέο στο Ώκλαντ, ενώ οι φιάλες ξεπερνούν τις 200 συμπεριλαμβανομένων των Yeastie Boys, Liberty Brewing και ParrotDog.
Ε.Σ.
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442