Πρώτα γενέθλια για πρόωρο μωρό που «δεν θα έπρεπε να ζει»
Ο μικρός Λούκας Μουρ ήταν τυχερός στην ατυχία του. Γεννήθηκε πρόωρα, μια εβδομάδα πριν το επίσημο όριο μέχρι το οποίο επιτρέπονται οι αμβλώσεις. Οι γιατροί είπαν τότε στους γονείς ότι ίσως θα έπρεπε να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη. Ένα χρόνο μετά, όμως, ο Λούκας δείχνει να τα πηγαίνει καλά.
Ο μικρός Λούκας Μουρ ήταν τυχερός στην ατυχία του. Γεννήθηκε πρόωρα, μια εβδομάδα πριν το επίσημο όριο μέχρι το οποίο επιτρέπονται οι αμβλώσεις. Οι γιατροί είπαν τότε στους γονείς ότι ίσως θα έπρεπε να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη. Ένα χρόνο μετά, όμως, ο Λούκας δείχνει να τα πηγαίνει καλά.
Η Σίλβια Μουρ, κάτοικος του Ράγκμπι στη Βρετανία, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην εγκυμοσύνη της όταν έσπασαν τα νερά της στην 22η εβδομάδα κύησης. Εννέα μέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου 2013, γέννησε τον μικρό Λούκας.
Δεν είχε καν ξεπεράσει το όριο των 24 εβδομάδων μέχρι το οποίο επιτρέπεται η άμβλωση στη Βρετανία.
Το μωρό γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, του οποίου η πολιτική δεν επιτρέπει την παροχή φροντίδας σε νεογνά κάτω από 500 γραμμάρια.
Ο Λούκας ζύγιζε μόλις 20 γραμμάρια πάνω από το όριο και επιπλέον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω αιμορραγίας και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Είχε επίσης μια τρύπα στην καρδιά.
«Οι γιατροί μάς είπαν ότι καλό θα ήταν να σκεφτούμε το εάν θέλαμε να υποβάλουμε τον Λούκας σε αυτή την ταλαιπωρία» λέει η μητέρα.
«Τους ρώτησα τι εννοούσαν και μου είπαν ότι υπήρχε πιθανότητα 99% να εμφανίσει εγκεφαλική παράλυση. Θα ήταν κωφός και πιθανώς και τυφλός» συνεχίζει.
Η Σίλβια και ο σύζυγός της Τομ αρνήθηκαν να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη και περίμεναν με αγωνία τις 109 μέρες που πέρασε ο Λούκας στο νοσοκομείο.
Η αιμορραγία υποχώρησε, η τρύπα στην καρδιά επουλώθηκε και σήμερα ο Λούκας «δεν έχει χρόνια προβλήματα υγείας». Είναι ωστόσο μικρόσωμος για την ηλικία του και αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης λόγω του οξυγόνου που του χορηγούνταν στη θερμοκοιτίδα.
«Είπαμε ότι αν παλεύαμε για τον Λούκας θα παλεύαμε μέχρι τέλους. Και αυτό κάναμε» λέει τώρα η μητέρα.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι οι γιατροί είχαν όντως συζητήσει το ενδεχόμενο διακοπής της μηχανικής υποστήριξης προκειμένου να «προετοιμαστούν» οι γονείς του για τα χειρότερα.
«Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι πρέπει να τα παρατάμε εύκολα» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442