Βελούδινη διαπραγμάτευση με την τρόικα επιζητεί το Μαξίμου
Σε μία σύντομη και χωρίς αναταράξεις διαπραγμάτευση με την τρόικα στοχεύει το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένων και των θετικών μηνυμάτων που έστειλε η συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ. Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά, άλλωστε, ότι τυχόν τριβές με τους εκπροσώπους των δανειστών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον υπό κατάρτιση οδικό χάρτη για έξοδο από το μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ, με ορίζοντα την προεδρική εκλογή την προσεχή άνοιξη.
Σε μία σύντομη και χωρίς αναταράξεις διαπραγμάτευση με την τρόικα στοχεύει το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένων και των θετικών μηνυμάτων που έστειλε η συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.
Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά, άλλωστε, ότι τυχόν τριβές με τους εκπροσώπους των δανειστών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον υπό κατάρτιση οδικό χάρτη για έξοδο από το μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ, με ορίζοντα την προεδρική εκλογή την προσεχή άνοιξη.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι το σχέδιο φοροελαφρύνσεων και διορθωτικών κινήσεων, που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, θα προχωρήσει χωρίς την προέγκριση της τρόικας.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Reuters ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ώστε να επιδιώξει τη συναίνεση και να αποφύγει τις εκλογές, που θα επιβράδυναν την οικονομική πρόοδο.
Με την παραπάνω δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά επιδιώκει να διαψεύσει τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η μπορεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά συγχρόνως να δείξει ότι η συγκυβέρνηση απομακρύνεται από την επιλογή του Φώτη Κουβέλη.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν, άλλωστε, στην εκτίμηση πως το Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ διαπιστώνει ότι ακόμη και τα «κουκιά» της Αγίου Κωνσταντίνου δεν αρκούν για την ανάδειξη Προέδρου. Επίσης, βλέπουν μια κινητικότητα ανεξάρτητων βουλευτών προς την Κουμουνδούρου και πιστεύουν ότι γίνεται υπόγειο παζάρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένταξη κάποιων εξ αυτών στα εκλογικά του ψηφοδέλτια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)





















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442