Εκστρατεία πληροφόρησης για τις νέες ναρκωτικές ουσίες ζητά ο Μίλτος Κύρκος
Το πρόβλημα της ενημέρωσης των νέων για το θέμα των ναρκωτικών επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, και ζητά από Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση.
Το πρόβλημα της ενημέρωσης των νέων για το θέμα των ναρκωτικών επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, και ζητά από Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση.
Όπως τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε με βάση τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύτηκαν στις 21 Αυγούστου, προκύπτει ρητά ότι οι νέοι είναι όλο και λιγότερο ενημερωμένοι και για το ζήτημα των ναρκωτικών γενικότερα αλλά και των νέων ψυχοδραστικών ουσιών ειδικότερα.
Tο ένα τέταρτο των νέων ηλικίας 15-24 δεν έχει ενημέρωση ότι ψυχοδραστικές ουσίες που προκαλούν ευφορία και πολλές φορές πωλούνται νόμιμα μιμούνται τα αποτελέσματα παράνομων ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, έκσταση και αμφεταμίνες. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός χρηστών τέτοιων ουσιών αυξάνεται συνεχώς (αύξηση 60% μέσα σε 3 χρόνια)
Το Διαδίκτυο είναι η βασική πηγή πληροφόρησης για τις νέες νόμιμες ψυχοδραστικές ουσίες και εκεί υπολείπεται η παρουσία σύγχρονων προγραμμάτων ενημέρωσης.
Με δεδομένα τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πληροφορηθεί:
Αν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκστρατειών πληροφόρησης ,προς τους νέους που χρηματοδοτεί, ειδικά για τις νέες νόμιμες ψυχοδραστικές ουσίες.
Αν προτίθεται να εντείνει τις εκστρατείες πληροφόρησης για αυτές τις ουσίες διαθέτοντας ταυτόχρονα και περισσότερα κονδύλια κυρίως για δράσεις που αποφέρουν απτά αποτελέσματα.
Αν θα ληφθεί κάποιο μέτρο περιορισμού της διαδικτυακής πρόσβασης των ανηλίκων (όπως λ.χ. γίνεται στις περιπτώσεις πορνογραφίας) πόσο μάλλον που στις περιπτώσεις που αναφερόμαστε πολλές φορές εξασφαλίζεται και η προμήθεια των επικίνδυνων αυτών ουσιών.
Τέλος, ο κ. Κύρκος ζητά να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Πρόταση Κανονισμού σχετικά με τις νέες ψυχοτρόπες ουσίες και αν υπάρχει ήδη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442