Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Αρκετά σημεία σύγκλισης» στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

«Αρκετά σημεία σύγκλισης» στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξε «συμφωνία σε αρκετά σημεία» ενώ ύπήρξαν και άλλα «που χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία».

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά.

«Ξεκίνησε σήμερα ένας διάλογος στη βάση των επιστολών, τις οποίες έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, για την κεντροαριστερά και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Υπάρχει συμφωνία σε αρκετά σημεία στην πρώτη αυτή συνάντηση και άλλα που χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρούπουλος.

«Ο διάλογος έγινε στη βάση των 12 προγραμματικών σημείων των επιστολών. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρξει νέα συνάντηση. Στόχος του διαλόγου είναι να υπάρξουν προγραμματικές συμπτώσεις, όχι σε ένα κενό πολιτικής, έτσι ώστε να αποβεί προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρούπουλος.

«Ξεκινήσαμε έναν ειλικρινή, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί χωρίς προαπαιτούμενα. Υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ. O στρατηγικός στόχος είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

«O δρόμος είναι μακρύς, – η συζήτηση θα βγάλει στην πρώτη συνάντηση πιστεύω αρκετά θετικά αποτελέσματα – οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες σε αρκετά σημεία του προγραμματικού διαλόγου. Υπάρχει βέβαια ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία σε κάποια άλλα θέματα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, πιστεύω ότι είμαστε σε μία πάρα πολύ καλή στιγμή για να πετύχουμε τον στρατηγικό στόχο τον οποίο υπηρετούμε και οι δύο» πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας, Στέφανος Μάνικας.

Το ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Δημήτρης Καρύδης, Γραμματέας Επικοινωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο