Έρχονται βελτιώσεις στο συμπληρωματικό φόρο και στον ΕΝΦΙΑ
Αλλαγές προς το θετικότερο αναμένεται να επέλθουν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ) και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή. Τις σχετικές αλλαγές τις εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης. Η κατάθεση και η ψήφιση των αλλαγών αυτών είναι και ένας από τους λόγους που καθυστερεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και η επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων.
Αλλαγές προς το θετικότερο αναμένεται να επέλθουν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ) και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή.
Τις σχετικές αλλαγές τις εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης. Η κατάθεση και η ψήφιση των αλλαγών αυτών είναι και ένας από τους λόγους που καθυστερεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και η επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις θα δίνεται η δυνατότητα σε φορολογουμένους που δεν έχουν δηλώσει ορθά τα ακίνητά τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Ε9 έως το τέλος του έτους, προκειμένου να οριστικοποιούν τα στοιχεία της περιουσιακής τους καταστάσεως.
Πρόκειται κυρίως για αγρότες που δήλωναν αυξημένες εκτάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λαμβάνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις, αλλά και για φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει μετά το 2010 ακίνητα στο Ε9 τους, αν και αυτά βρίσκονται στην κατοχή τους.
Τροποποιήσεις αναμένονται και στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αλλαγή θα περιορίσει μεγάλες επιβαρύνσεις που προέκυπταν κατά τον υπολογισμό του φόρου.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η τρόικα η οποία φέρεται να έχει εγκρίνει τις αλλαγές στο ΕΝΦΙΑ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας