Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού εποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.
Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού εποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.
ΟΑλ. Τσίπραςέχει ήδη δώσει δείγματα των εκτιμήσεών του, με τις κινήσεις και την παρουσία του αμέσως μετά τις εκλογές (επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομιλία στην γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).
Όμως το κλίμα που θα διαμορφωθεί από την συνεδρίαση της γραμματείας θα είναι ενδεικτικό και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι σε επιμέρους περιπτώσεις και σε κάποιες περιοχές, οι εσωκομματικές «παρατάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορα να «χρεώσουν» η μία στην άλλη, η ανάδειξη εσωτερικών προβλημάτων θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες μάλλον απίθανη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς η ηγετική ομάδα και οι προσκείμενοι σε αυτήν, ενδιαφέρονται περισσότερο για κεντρικά ζητήματα, όπως ο συσχετισμός δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας, ο βαθμός επιτυχίας της εκλογικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε και κάποια άλλα ζητήματα, που ούτως ή άλλως θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Μεταξύ αυτών:
- οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,
- οι διαφορετικές εκλογικές συμεπριφορές στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές (και σε αυτό το πλαίσιο η αποτυχία σε πολλές περιφέρειες στον α’ γύρο των περιφερειακών)
- οι δυνατότητες «επικοινωνίας» με άλλους πολιτικούς χώρους,
- η νέα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου στελέχη του έχουν εκλεγεί είτε δήμαρχοι είτε περιφερειάρχες (Αττική, Ιόνια).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου
- Πειραματικό χάπι υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας
- Αγρότες: Προχωρούν με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικές αρτηρίες – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)

































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442