Μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη ζητεί ο Ντάισελμπλουμ
Να ληφθούν μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη, η οποία είναι ακόμη πολύ ασθενική, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και για να διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι μ' ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης», είπε.
Να ληφθούν μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη, η οποία είναι ακόμη πολύ ασθενική, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και για να διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη και πρέπει να λάβουμε μερικά μέτρα για να τονώσουμε την ανάπτυξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ για τη νομισματική πολιτική που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Σίντρα, κοντά στη Λισαβόνα.
«Η εμπιστοσύνη επέστρεψε στη ζώνη του ευρώ και η ανάπτυξη ξανάρθε σε σχεδόν όλες τις χώρες. Όμως έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη για να ανακτήσουμε θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε αναφορά και στο ζήτημα του χρέους. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη προσεχή δράση της ΕΚΤ με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη, αρκέσθηκε να δηλώσει πως πιστεύει «σταθερά στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ».
Αναφερόμενος ειδικά στην Πορτογαλία, εκτίμησε ότι η χώρα «πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, η ανάπτυξη επιστρέφει, η ανεργία αρχίζει να μειώνεται, αλλά η ανάπτυξη πρέπει να γίνει ισχυρότερη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442