«Φορτσάτος» Ολυμπιακός πάει για… σκούπα στη Νέα Σμύρνη
Άνετο βράδυ πέρασε ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, του οποίου και έκαμψε την αντίσταση με 84-58 και έκανε το 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 84-58 και πλέον στοχεύουν στο 3-0 στην αναμέτρηση της Δευτέρας (19/5) στη Νέα Σμύρνη για να προκριθούν στους τελικούς με «sweep».
Άνετο βράδυ πέρασε ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, του οποίου και έκαμψε την αντίσταση με 84-58 και έκανε το 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 84-58 και πλέον στοχεύουν στο 3-0 στην αναμέτρηση της Δευτέρας (19/5) στη Νέα Σμύρνη για να προκριθούν στους τελικούς με «sweep».
Διψήφιοι για τον Ολυμπιακό των 20 ασίστ, των 11 τριπόντων και των 47 έναντι 30 ριμπάουντ, οι Περπέρογλου (16π.), Λοτζέσκι (14π.) και Σπανούλης (12π.), ενώ από τον Πανιώνιο ξεχώρισε ο Μίλμπουρν με 14 πόντους.
Ο ΜακΚόλουμ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν και με προσωπικές ενέργειες έγραψε το 7-0 στο 2′. Ωστόσο, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και μετά τις 0/4 προσπάθειες από τα 6.75, ακολούθησε «καταιγίδα» τριπόντων και με 6/6 έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (28-21).
Στη δεύτερη περίοδο οι πρωταγωνιστές της πρώτης από τα 6.75 (Λοτζέσκι, Σπανούλης και Μάντζαρης) σίγησαν, για να αναλάβει δράση ο Περπέρογλου, ο οποίος με 9 πόντους σε αυτό το διάστημα πρωτοστάτησε στο επιθετικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο τέλος του ημιχρόνου με +14 πόντους (47-33).
Στην τρίτη περίοδο, η άμυνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να «καθαρίσει» γρήγορα το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν στους 6 πόντους τον Πανιώνιο μέχρι το 29′ και έχοντας επιβάλει έναν χειμαρρώδη ρυθμό στην επίθεση, με απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ και έφεση στη δημιουργία, έγραψαν στον φωτεινό πίνακα το 66-39.
Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στο τελικό 84-58.
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 47-33, 66-43, 84-58
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τανατζής-Παπαπέτρου-Ταβουλαρέας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 3, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 16 (1), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 8 (2), Κόλινς 5, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 14 (4), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 3 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 7 (1), Σταμάτης 5 (1), Ντούβνιακ 5 (1), Κάρτερ 8 (2), Μίλμπουρν 14 (2), Αθανασούλας, Μπατής 10, Μίτσελ 2, Σίμτσακ, Σαλούστρος 2.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»

