Δραγασάκης: Θα κάνουμε «whatever it takes» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άφησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση τα όποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άφησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση τα όποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στον λαό.
Η δήλωση του Δραγασάκη και η έμμεση αναφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις σχέσεις με τους δανειστές και τους εταίρους, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στην Κουμουνδούρου σχετικά με τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ύστερα από αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις κατέληξε στο ότι τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι την παραμονή στο ευρώ.
Στην ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης αναγνώρισε ότι η «κυβέρνηση σωτήριας», όπως τη χαρακτήρισε, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα στην προσπάθεια να βάλει τέλος στους κινδύνους των μνημονίων και τη λιτότητα.
Υπενθυμίζεται πως ο Μάριο Ντράγκι είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στην βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
- Από την UEFA στη Νότια Αμερική: και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Financial Fair Play
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442