Θετική απάντηση στην πρόταση της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Κατάρ να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών της χώρας έδωσε ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο πρώην προπονητής του Κολοσσού Ρόδου έχει εργαστεί και στην Κύπρο, αυξάνοντας τη λίστα των Ελλήνων προπονητών που έχουν δουλέψει στο εξωτερικό, ανάμεσα στους Φώτη Κατσικάρη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιάννη Χριστόπουλο, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Ηλία Ζούρο, Άρη Λυκογιάννη, Σλόμπονταν Σούμπουτιτς και άλλους.
Ο Αθηναϊκός έβγαλε μέταλλο στην Τουρκία, νίκησε τη Μερσίν με 77-75, όμως δεν κατάφερε να καλύψει το -5 του πρώτου αγώνα κι έτσι δεν κατάφερε να σηκώσει το δεύτερο EuroCup στην Ευρωπαϊκή του ιστορία.
Η ΑΕΚ δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που είχε, αντιθέτως πλήρωσε ακριβά τα λάθη της στην άμυνα κι έτσι μετά την ήττα της με 3-0 από τη Ράγιο στην Ισπανία, θα έχει πολύ δύσκολο έργο στον επαναληπτικό.