
Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την έξοδο στις αγορές
Συνάντηση θα έχουν το πρωί της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, με αντικείμενο την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου. Η συνάντηση αναμένεται να προηγηθεί των ανακοινώσεων για την υλοποίηση της έκδοσης, με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.
Συνάντηση θα έχουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου για την άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ.
Η συνάντηση αναμένεται να προηγηθεί των ανακοινώσεων για την υλοποίηση της έκδοσης, με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.
Τα μέχρι στιγμής μηνύματα για την έκδοση του ομολόγου είναι ιδιαιτέρως θετικά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ισχυρότατο και οι προσφορές να Αθήνα ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 16 δισ. ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει και πτώση του επιτοκίου κάτω από το 5%, ενώ η γενικότερη πτώση των επιτοκίων δανεισμού εκτιμάται ότι θα έχουν ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία που θα φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.
Το απόγευμα της Τετάρτης, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε για τις εξελίξεις, όσον αφορά το 5ετές ομόλογο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
«Ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για μία θετική εξέλιξη, πολύ θετική εξέλιξη, θα έλεγα. Δεν μπορώ να σας πω πολλά απόψε. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο. Οι προσπάθειες, ο καλός προγραμματισμός επιβραβεύονται» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Σχόλιο εκ μέρους του ΔΝΤ για την έξοδο στις αγορές έκανε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας για «σημαντικό σταθμό».
«Χαιρετίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Στόχος του προγράμματος ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Είναι σημαντικός σταθμός και απτό δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
- Αντιπαράθεση στη Βουλή για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
- ΔΝΤ: Σημαντικός σταθμός για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές
- Στα 200 εκατ. ευρώ το ετήσιο όφελος από την επιστροφή στις αγορές
- Στο 5,25% – 5,5% η ενδεικτική απόδοση για το 5ετές ελληνικό ομόλογο
- «Η Ελλάδα στις κεφαλαιαγορές»
- Δόθηκε η εντολή για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442