Η Χάρις Αλεξίου μετέφρασε το βιβλίο «Πάντα Ήρωες» και το παρουσιάζει στα Public
Για το βιβλίο, θα μιλήσουν η τραγουδοποιός, ο συγγραφέας και στιχουργός, Μάνος Ελευθερίου, ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Παναγιώτης Ν. Σουκάκος και η ιατρός αποκατάστασης και Συντονίστρια-Διευθύντρια Β΄ Κλινικής Αποκατάστασης-Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Κωνσταντίνα Πετροπούλου.
Στο βιβλίο παρουσιάζεται η συγκλονιστική μαρτυρία, ενός από τους δημοφιλέστερους γάλλους καλλιτέχνες, του Fabien Marsaud που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Grand Corps Malade» (το ψηλό άρρωστο κορμί) ο οποίος εξαιτίας ενός μοιραίου ατυχήματος έμεινε ατελώς τετραπληγικός, αλλά ύστερα από έναν χρόνο διέψευσε τις προβλέψεις και κατάφερε να περπατήσει ξανά.
Στο βιβλίο του, «Πάντα Ήρωες», ο Fabien Marsaud αφηγείται τη δωδεκάμηνη περιπέτειά του και τις εμπειρίες τόσο τις δικές του όσο και των ομοιοπαθών συντρόφων του από το Κέντρο Αποκατάστασης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Χάρης Αλεξίου.
Η Χάρις Αλεξίου αναφέρθηκε για τη γνωριμία της με τον Fabien και την απόφαση της να μεταφράσει το βιβλίο του αποκλειστικά στο blog των Public. Δείτε εδώ την συνέντευξη.
- Η Υλίκη από ψηλά: Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής
- Πελεγκρίνι: «Επικίνδυνος ο Κωνσταντέλιας, δεν μας βοήθησαν οι αλλαγές»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι χαμένες ευκαιρίες του Πελίστρι! (vid)
- Ρωσία: Στη Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες με τον Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»




