Εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση των εξοπλιστικών
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας WEGMANN Όλαφ Έσλερ προχώρησε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος χειρίζεται μία από τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας WEGMANN Όλαφ Έσλερ προχώρησε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος χειρίζεται μία από τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Και οι δύο είχαν κληθεί σε απολογία για την περασμένη Δευτέρα, αλλά κανένας δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο, με αποτέλεσμα η επιλογή των ενταλμάτων να καθίσταται μονόδρομος για τον δικαστικό λειτουργό, με βάση τον νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα μίλησε στη μαραθώνια απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε μίζες, μεταξύ άλλων, και για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων .
Ο ελληνοελβετός τραπεζίτης και ο συνάδελφός του Ζαν Κλόντ Όσβαλντ – και οι δυο πρώην στελέχη της DRESDEN BANK στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005 – θεωρούνται πρόσωπα- κλειδιά για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος καθώς φέρονται να βοήθησαν στο στήσιμο του μηχανισμού νομιμοποίησης των χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες για εξοπλιστικά προγράμματα.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι έλληνες δικαστές, οι δύο τραπεζίτες μπαίνουν επιπλέον και στο στόχαστρο των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου , οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων από την HDW-FERROSTAAL.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Απεργία στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το leisure crafting» – Και ίσως σου αλλάξει τη ζωή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Επίσκεψη Δένδια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442