Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη συμφωνία με την τρόικα
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης των περίπου 11 δισ. ευρώ.
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης των περίπου 11 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων με 500 εκατομμύρια από το πλεόνασμα, μείωση εισφορών για υπαλλήλους και εργοδότες, ενώ τα «αγκάθια» των ομαδικών απολύσεων και της κατάργησης των τριετιών που ζητούσε η τρόικα παραπέμπονται για συζήτηση σε επόμενη φάση.
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι οι δανειστές έκαναν πίσω σε όλες τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η κυβέρνηση.
Για τα τελευταία βήματα εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες» είπε, τονίζοντας πως τώρα η προσοχή της χώρας πρέπει να στραφεί στην πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Για συμφωνία που συνιστά «βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι η μόνη αλήθεια που είπε «ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της» αλλά μονομερώς «μόνο προς την τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καταγγέλλει ότι «ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των φτερών δεν απάντησε σήμερα στους 360.000 υποψήφιους συνταξιούχους, που αναμένουν την έγκριση της σύνταξής τους».
Η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας, όπως την αντιλαμβάνεται και την παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά πολιτική επιβεβλημένη» και κατήγγειλε ότι μπροστά στην ανάγκη να κλείσει η συμφωνία η κυβέρνηση «υποκύπτει στις πιέσεις».
Το ΚΚΕ σημείωσε ότι η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικα «έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου», το οποίο, «μέσω των νέων αντιλαϊκών μέτρων», αποκτά πρόσβαση «σε πάμφθηνη εργατική δύναμη και εργαλεία για τον εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών από την αγορά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442