Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει βασικές θέσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα
«Ίσως τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Βουλή» διακρίνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, βάσει των όσων είχε υποστηρίξει προ τριμήνου -όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
«Ίσως τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Βουλή» διακρίνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, βάσει των όσων είχε υποστηρίξει προ τριμήνου -όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Τσίπρα να διαβάσει τις ανακοινώσεις που έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα πριν από τρεις μήνες σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να αντιπαραβάλλει τη δική του ομιλία με το νομοσχέδιο το οποίο καταθέσαμε.
»Θα διαπιστώσει ίσως τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.
»Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πολεμούν τόσο πολύ αυτό το νομοσχέδιο, τις βασικές θέσεις του οποίου έχει υποστηρίξει και ο ίδιος προσωπικά κατά το παρελθόν» είπε ο κ. Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία θα αποτελέσει ταφόπλακα για τη δημόσια υγεία.
Ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά την οποία έκανε λόγο για «εποικοδομητικές προτάσεις», ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι «οι προτάσεις μας βοήθησαν ώστε να υπάρξει μία αλλαγή σε κατευθύνσεις».
«Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, για το νομοσχέδιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω το ΠΑΣΟΚ και για την υποστήριξη στο νομοσχέδιο αλλά και για τις πολύ εποικοδομητικές παρατηρήσεις και να πω ότι εμείς δε θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αντιθέτως και μέσα στην Επιτροπή –τώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση- είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παρατηρήσεις από τους συναδέλφους, για να κάνουμε το νομοσχέδιο πιο λειτουργικό» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Παρουσιάσαμε το σύνολο των προτάσεών μας και νομίζω ότι σήμερα μετά τη συζήτηση, αποδείχθηκε ότι οι προτάσεις μας βοήθησαν ώστε να υπάρξει μία αλλαγή σε κατευθύνσεις και να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τα όποια μικρά θέματα έχουν παραμείνει» δήλωσε από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442