Στον Πειραιά οι επιζώντες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι
Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι 16 επιζώντες από το ναυάγιο πλοιαρίου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 12, τρεις γυναίκες και εννέα παιδιά.
Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι 16 επιζώντες από το ναυάγιο πλοιαρίου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 12, τρεις γυναίκες και εννέα παιδιά.
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά είναι συγκλονιστικές. Δύο από αυτούς ανέφεραν ότι στο ναυάγιο έχασαν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους.
Οι 16 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας». Τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενούντο στη Λέρο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού τους έδωσε το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προσωρινής διαμονής, τους άφησε ελεύθερους.
Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μεταναστών για τον Πειραιά ανέλαβε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ναυάγιο προκάλεσε την παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ το Λιμενικό αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία.
Με αφορμή την μεταφορά τους στον Πειραιά, μεταναστευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι.
Διαβάστε επίσης:
- ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι
- Αρνείται το Λιμενικό ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
- Παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
- Έρευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442