Σωτ. Χατζάκης: «Το αυθεντικά λαϊκό δεν υπήρξε ποτέ λαϊκιστικό»
Εντός του ιστορικού κτιρίου του Τσίλερ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο in.gr εφ' όλης της ύλης -την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- που «βγάζει» ειδήσεις, τώρα στην εκπνοή του χρόνου και στο φόντο μιας δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής συνθήκης για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, είχε μεσολαβήσει το ταξίδι του Χατζάκη στην Ρωσία και στο ετήσιο Διεθνές Φόρουμ Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη από 2 έως 4 Δεκεμβρίου.
Τα σχέδια του Εθνικού Θεάτρου για το 2014 (εδώ σημειώστε το πλάνο για την Πειραματική Σκηνή, το Νεανικό Φεστιβάλ και μια ιδιαίτερη παραγωγή που ο Χατζάκης μόλις πρότεινε στο Φεστιβάλ Αθηνών για το καλοκαίρι), τα «ανοίγματα» του Εθνικού σε χώρους όπως οι Γυναικείες Φυλακές της Θήβας ή σπίτια απόρων με την δράση «Κατʼ Οίκον Θέατρο» και μια σειρά απαντήσεων του καλλιτεχνικού διευθυντή για θέματα όπως η παραίτηση του Σταύρου Ξαρχάκου από το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.
Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το ρεπερτόριο έργων που διαμόρφωσε και επέλεξε απαντώντας σε μερίδα του Τύπου που τον κατηγορεί για «λαϊκισμό».
Κυρίες και κύριοι, φίλοι-ες τουin.gr,oΣωτήρης Χατζάκης εφ’ όλης της ύλης για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
<!–
<!–
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τα έβαλε με την Παρτιζάν: «Ξαφνικά βρήκε χρήματα για έναν παίκτη όπως ο Πέιν»
- Σοκ στην Ιταλία μετά τον θάνατο μητέρας και κόρης από τροφική δηλητηρίαση – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τράπεζες: Αλλαγές στις συναλλαγές λόγω Πρωτοχρονιάς
- Δήμαρχος Σερρών: «Καμία μόλυνση στο νερό-Προληπτική η απαγόρευση της πόσης»
- Ανάβει… φωτιές η «Tuttosport»: «Πωλείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός» (pic)
- New Year, New You: Είσαι έτοιμος για όλα αυτά που μπορούν να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό σου εξοπλισμό;




