
Κεδίκογλου: Κλιμακωτή επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ αδύναμων
Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα επιβαρυνθεί κάθε πολίτης το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για εκείνους που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου. Όπως είπε, θα υπάρξει επιβάρυνση 50 λεπτών του ευρώ «κατά μέσο όρο» το χρόνο για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000 - 15.000 οικογένειες, ενώ εάν οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ. Τόνισε ότι οι επανασυνδέσεις αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.
Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα επιβαρυνθεί κάθε πολίτης το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για εκείνους που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου το πρωί της Πέμπτης.
Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι οι επασυνδέσεις ρεύματος αρχίζουν ήδη από σήμερα και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Μιλώντας στον ANT1, ο Σ.Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000 – 15.000 οικογένειες, ενώ εάν οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.
Απέρριψε, δε, τα περί 350.000 περιπτώσεων διακοπής ρεύματος, λέγοντας ότι στο 60% από αυτές τις περιπτώσεις το ρεύμα έχει επανασυνδεθεί -μετά από ρύθμιση οφειλών- σε διάστημα 2-3 ημερών.
Η επιβάρυνση για κάθε πολίτη θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης ρεύματος που κάνει, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το σύνολο είναι που πληρώνει όταν προσφέρουμε κάτι σε μια κοινωνική ομάδα».
Η επανασύνδεση ρεύματος στην κοινωνική αυτή ομάδα δεν θα επιφέρει την επιβάρυνση του τέλους επανασύνδεσης, ενώ τα χρέη των εν λόγω οφειλετών προς τη ΔΕΗ θα παραμείνουν «παγωμένα». Οι διακανονισμοί των χρεών προς τη ΔΕΗ δεν θα προχωρήσουν άμεσα, αλλά σε «εύλογο χρονικό διάστημα», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως προκύπτει από τα πάρα πάνω, το κόστος των 50 λεπτών για την παροχή ρεύματος σε εκείνους που η ΔΕΗ το έχει κόψει αφορά τη διαφορά που προκύπτει από την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο, το λεγόμενο «κόστος κοινωνικής ωφέλειας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κεδίκογλου, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ενταγμένες περίπου 500.000 οικογένειες. Όποιοι εκ των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θελήσουν να κάνουν ρύθμιση χρεών στο μέλλον, αυτό θα γίνεται με ευνοϊκότερους όρους, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, ανακοίνωσε ότι με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ οι πολίτες που έμειναν άνεργοι μέσα στο 2013 θα μπορούν να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η διευκρίνιση αυτή έγινε επειδή στις προϋποθέσεις ένταξης υπήρχε πρόβλεψη μόνο για όσους ήταν άνεργοι έως το Νοέμβριο του 2012.
Επιπλέον, υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να κάνουν και εκείνοι των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί μέσα το 2013 μείωση τέτοια που να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Ο Σ.Κεδίκογλου κάλυψε, δε, τον υπουργό Ενέργειας Γ.Μανιάτη για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος επανασύνδεσης ρεύματος, λέγοντας: «Ένας άνθρωπος που είναι στο τηλέφωνο δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τι συμβαίνει».
Η.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442