Μαθήματα των πανελλαδικών δεν διδάσκονται ελλείψει καθηγητών
Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε λύκεια της χώρας ζητούν οι καθηγητές, καταγγέλλοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας, ακόμα και μαθημάτων κατεύθυνσης. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά μεταφέροντας καθηγητές από τα Γυμνάσια στα Λύκεια για να διδάξουν ακόμα και μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε Λύκεια της χώρας ζητούν οι καθηγητές, καταγγέλλοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας, ακόμα και μαθημάτων κατεύθυνσης.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά μεταφέροντας καθηγητές από τα Γυμνάσια στα Λύκεια για να διδάξουν ακόμα και μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Την Πέμπτη, μαθητές, γονείς και καθηγητές από σχολεία του κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα σχολεία του κέντρου, αλλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες χαμένες ώρες διδασκαλίας καταγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές, ενώ στα Γενικά Λύκεια το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, ειδικά στη Βιολογία.
Σύμφωνα με την Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας, στα σχολεία του κέντρου λείπουν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν 50 ώρες την εβδομάδα της Βιολογίας κατεύθυνσης.
Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της αποδίδει το συνολικότερο πρόβλημα στη μείωση του προϋπολογισμού για την Παιδεία, σημειώνοντας ότι για την επόμενη χρονιά έχουν προβλεφθεί άλλες 1.676 καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων.
A.A.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Μελέτη NielsenIQ: Το νέο προφίλ του καταναλωτή – Λιγότερες αγορές, αλλά καλύτερες
- Ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ρομπ Ράινερ συζητούσαν συχνά για τα παιδιά τους που «έδιναν μάχη με τον εθισμό»
- ΕΕΤΤ: Σταθερή vs Κινητή τηλεφωνία – Ο τρόπος που επικοινωνούμε αλλάζει ριζικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)













































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442