Και πάλι στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για τα αστικά λύματα
Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Η Κομισιόν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβάλει εφάπαξ πρόστιμο 11,5 εκατ. ευρώ και χρηματική ποινή 47.462 ευρώ για κάθε ημέρα έως ότου η χώρα μας συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία
Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων.
Η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί μία φορά, το 2007, για μη συμμόρφωση στις επιταγές της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων. Γι’ αυτό την Τετάρτη η Κομισιόν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβάλει εφάπαξ πρόστιμο 11,5 εκατ. ευρώ και χρηματική ποινή 47.462 ευρώ για κάθε ημέρα έως ότου η χώρα μας συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία.
Έξι χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη, από τους 23 οικισμούς που δεν διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων μόνο οι 17 έχουν συμμορφωθεί.
«Δυστυχώς, στις περιπτώσεις των οικισμών Αρτέμιδας και Ραφήνας δεν υπάρχει καν αφετηρία λόγω της έλλειψης συναίνεσης των τοπικών αρχών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442