Για πρώτη φορά με μαντήλα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση γυναίκες βουλευτές
Τέλος στην απαγόρευση της μαντήλας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση έβαλαν τέσσερις γυναίκες βουλευτές, οι οποίες εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας μαντήλα. Οι βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους μετά από την πρόσφατη άρση των περιορισμών που ίσχυαν εδώ και 90 χρόνια.
Τέλος στην απαγόρευση της μαντήλας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση έβαλαν τέσσερις γυναίκες βουλευτές, οι οποίες εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας μαντήλα.
Οι βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους μετά από την πρόσφατη άρση των περιορισμών που ίσχυαν εδώ και 90 χρόνια.
Η τελευταία φορά που γυναίκα βουλευτής είχε εισέλθει στην αίθουσα με μαντήλα ήταν το 1999, οπότε είχε αποβληθεί με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ.
Το θέμα της ισλαμικής μαντήλας είναι φορτισμένο στην Τουρκία, καθώς οι κεμαλιστές κατηγορούν το ισλαμικών καταβολών AKP ότι επιθυμεί να διαβρώσει τον κοσμικό χαρακτήρα της δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1923 από τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Από την πλευρά της η κεμαλική, σοσιαλδημοκρατική αξιωματική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει δηλώσει ότι θα αμφισβητήσει νομικά την κίνηση.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας ζήτησε να γίνει συζήτηση επί του θέματος σε επίπεδο αντιπροέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων και προέταξε το αίτημα συναδέλφου του, η οποία έχει ζητήσει να φορά παντελόνι εντός της Εθνοσυνέλευσης, επειδή έχει πρόσθετο μέλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442