Απήχθησαν έξι μέλη του Ερυθρού Σταυρού σε επαρχία της Συρίας
Ένοπλοι απήγαγαν στη βορειοδυτική Συρία έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό και έναν ντόπιο εθελοντή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η ανθρωπιστική οργάνωση δεν έχει καμία επαφή με τους ενόπλους, αλλά απευθύνει έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εθνικότητα των απαχθέντων.
Ένοπλοι απήγαγαν στη βορειοδυτική Συρία έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό και έναν ντόπιο εθελοντή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Η ανθρωπιστική οργάνωση δεν έχει καμία επαφή με τους ενόπλους, αλλά απευθύνει έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων.
Εκπρόσωπος της οργάνωσης αρνήθηκε προς το παρόν να αποκαλύψει τις εθνικότητες ή το φύλο των έξι εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού.
«Καλούμε για την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση αυτής της ομάδας, η οποία διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο» τόνισε.
Νωρίτερα, συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της απαγωγής, λέγοντας πως οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό.
Το πρακτορείο SANA, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό βρίσκονταν στην επαρχία Ιντλίμπ, όταν ένοπλοι τους έκλεισαν το δρόμο, πυροβόλησαν εναντίον τους, τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.
«Μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα απήγαγε σήμερα έναν αριθμό εργαζομένων στην αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Συρία» αναφέρει το πρακτορείο.
Εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Γενεύη δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες ρωσικών μέσων ότι τρία μέλη της απήχθησαν στη Συρία.
Ο Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι 22 από τους εργαζόμενούς του έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την αρχή του εμφυλίου τον Μάρτιο του 2011. Όλα τα θύματα ανήκαν στη Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, και σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας.