
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την απολογία του στην ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Ο κ. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FBΒank.
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την απολογία του στην ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.
Ο κ. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FBΒank.
Μετά από 3ωρη διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.
O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.
Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Καϊράτ θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια απέναντι στον Ολυμπιακό
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-136x85.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442