
Συλλαλητήρια κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων
Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα, Τρίτη, οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα, Τρίτη, οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 8 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ζητούν, τέλος, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442