Πύρινο μέτωπο σε αγροτοδασική περιοχή στο Στεφάνι Κορινθίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς του απόγευμα του Σαββάτου στο Στεφάνι Κορινθίας, κοντά στα όρια με την Αργολίδα. Η φωτιά έλαβε διαστάσεις λόγω των ανέμων και του δυσπρόσιτου της περιοχής και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Φωτιά ξέσπασε το Σάββατο και σε περιοχή στο χωριό Παρακαλούρι, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε νωρίς του απόγευμα του Σαββάτου στο Στεφάνι Κορινθίας, κοντά στα όρια με την Αργολίδα.
Η φωτιά έλαβε διαστάσεις λόγω των ανέμων και του δυσπρόσιτου της περιοχής καίγοντας αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα και ροδακινιές, καθώς και δασικές εκτάσεις με πουρνάρια.
Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Το πύρινο μέτωπο επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο 17 οχήματα της Πυροσβεστικής με 34 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, εθελοντές πολίτες κάτοικοι της περιοχής, ενώ ρίψεις νερού κάνουν συνεχώς από αέρος δύο αεροσκάφη πεζετέλ και τρία αεροσκάφη καναντέρ.
Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο και σε περιοχή στο χωριό Παρακαλούρι, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου.
Στο σημείο της φωτιάς που είναι δύσβατο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας