Οι ιαπωνικές τράπεζες διέφυγαν την κρίση επειδή οι επικεφαλής τους δεν ήξεραν αγγλικά
Οι ιαπωνικές τράπεζες βγήκαν σχετικά αλώβητες από την κρίση του 2008, απλούστατα επειδή οι επικεφαλής τους... δεν μιλούσαν αγγλικά. Την παραπάνω εξήγηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προσθέτοντας ότι οι ιάπωνες τραπεζίτες δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και προϊόντα που έφεραν την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Οι ιαπωνικές τράπεζες βγήκαν σχετικά αλώβητες από την κρίση του 2008, απλούστατα επειδή οι επικεφαλής τους… δεν μιλούσαν αγγλικά.
Την εξήγηση αυτή έδωσε σήμερα ο ίδιος ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τάρο Άσο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ιάπωνες τραπεζίτες ήταν κατά κάποιο τρόπο «χαμένοι στη μετάφραση» και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και προϊόντα που οδήγησαν το παγκόσμιο σύστημα στην καταστροφή μετά την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers.
«Πολλοί άνθρωποι παγιδεύθηκαν από τα ύποπτα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα περιβόητα subprimes (τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου). Οι ιαπωνικές τράπεζες δεν έπεσαν με τα μούτρα πάνω τους, όπως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι διοικητές των ιαπωνικών τραπεζών μόλις που καταλάβαιναν την αγγλική, αυτός είναι ο λόγος που δεν αγόρασαν» υποστήριξε ο Τάρο Άσο μιλώντας σε συμπόσιο στο Τόκιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»

