Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μαχαίρωμα στρατιώτη στο Παρίσι
Έναν 22χρονο συνέβαλαν οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού. Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Έναν 22χρονο συνέβαλαν την Τετάρτη οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού.
Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Η σύλληψη έγινε βάσει γενετικού υλικού σε αντικείμενα που άφησε ο δράστης στο σημείο της επίθεσης, στον σταθμό της Ντεφάνς, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.
Πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης «είχε σχέσεις με το παραδοσιακό Ισλάμ, ακόμη και το ριζοσπαστικό, για περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια».
Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ εμφανίστηκε ωστόσο προσεκτικός μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση: «Παραμένω επιφυλακτικός, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα κίνητρά του, το υπόβαθρό του, το οικογενειακό του περιβάλλον» είπε.
Η επίθεση είχε γίνει το Σάββατο, ενώ ο στρατιώτης περιπολούσε στον σταθμό (ως μέλος της vigipirate, της ομάδας ένοπλων περιπολιών σε δημόσιους χώρους για πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων). Το περιστατικό είχε πολλές ομοιότητες με τη βάρβαρη επίθεση στο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν, αλλά οι γαλλικές αρχές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν φαινόταν αρχικά να υπάρχει σχέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς συμφωνία αποχωρεί ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – Τι αναφέρει η ιρανική πλευρά
- Αϊτή: Τραγωδία σε δημοφιλές αξιοθέατο – Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ποδοπάτημα, ανάμεσά τους παιδιά
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας
- Ο Ρόμπινσον στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις και της… Euroleague
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442