Ένταση εναντίον μουσουλμάνων στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Γούλγουιτς
Φόβοι για στοχοποίηση μουσουλμάνων στη Βρετανία εκφράζονται μετά τη δολοφονία με «ενδείξεις τρομοκρατίας» στο Γούλγουιτς του Λονδίνου. Μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League πέταξαν μπουκάλια κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων πριν από κάλεσμα σε «αυθόρμητη» πορεία μετά το τραγικό περιστατικό, ενώ δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για προξένηση ζημιών σε τζαμιά. Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας είχε σπεύσει να καταδικάσει ως «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση.
Φόβοι για στοχοποίηση μουσουλμάνων στη Βρετανία εκφράζονται μετά τη δολοφονία με «ενδείξεις τρομοκρατίας» στο Γούλγουιτς του Λονδίνου. Μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League πέταξαν μπουκάλια κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων πριν από κάλεσμα για «αυθόρμητη» πορεία μετά το τραγικό περιστατικό, ενώ δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για προξένηση ζημιών σε τζαμιά.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας είχε σπεύσει να καταδικάσει ως «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση.
Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 100 μέλη της EDL ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία του Γούλγουιτς τη νύχτα της Τετάρτης, στον απόηχο της επίθεσης, την ώρα που στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε έκκληση για «αυθόρμητη» πορεία.
Τα επεισόδια, που κράτησαν λιγότερο από μία ώρα, ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιδίωξαν να κάνουν έλεγχο σε μέλη της οργάνωσης τα οποία «αποκλείστηκαν» σε παμπ κοντά σε τζαμί.
«Κόβουν τα κεφάλια των στρατιωτών μας, αυτό είναι το Ισλάμ» είπε ο αρχηγός της EDL Τόμι Ρόμπινσον, παρών στο Γούλγουιτς.
Τα πνεύματα είναι οξυμένα και αλλού: Ένας 43χρονος στο Έσσεξ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού σε τζαμί ενώ άλλος ένας άνδρας στο Κεντ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για υλικές ζημιές σε τζαμί στο Γκίλιγχαμ.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ήταν μία από τις πρώτες μουσουλμανικές οργανώσεις στη χώρα που είχε σπεύσει να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση στο Γούλουιτς.
Χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση, το Συμβούλιο τόνισε ότι «κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό τον φόνο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Τζέσι Μπάκλεϊ: «Η υποκριτική είναι σαν νερό για μένα» – Πώς η τέχνη τη βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη
- Με… 11άδα ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ – Ποιες είναι οι επιλογές του Μπαρτζώκα
- «Οδηγός» για το επίδομα παιδιού – Τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμών
- Κίνδυνος για ντόμινο καταστροφής μετά τον «αποκεφαλισμό» του Ιράν – Όσα δεν υπολόγισε ο Τραμπ
- Ιράν: Χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη, 4 νεκροί – Σοκαριστικά βίντεο
- Θλίψη στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο Βιθέντε Πανιάγκουα
- Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; Aόρατη εργασία, χαμηλότεροι μισθοί, pink tax το «τίμημα» του φύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)































![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442