Οι φήμες ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Αλβανό αμυντικό χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα, όχι μόνο επιβεβαιώνονται, αλλά ο ίδιος ο παίκτης προχώρησε το «φλερτ» και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι ο Δικέφαλος όντως έχει ασχοληθεί με την περίπτωση του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Ο 27άχρονος διεθνής Αλβανός άσος του συλλόγου των Ιωαννίνων φιλοξενήθηκε σε σάιτ της πατρίδας του και απάντησε στις φήμες για την προσφορά 300.000 ευρώ του ΠΑΟΚ στον ΠΑΣ Γιάννινα για την μεταγραφή του.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί το καλοκαίρι, αφού πρέπει να προκύψει συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων. Θα ήθελα να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ με τρομερούς οπαδούς και πάνω απ’ όλα θέλω να παίξω στο Champions League. Ωστόσο, συνεχίζω να είμαι παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και όσο θα βρίσκομαι στην ομάδα, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τη φανέλα που φορώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίλα στον αλβανικό Τύπο και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα panorama-sport.com

Στο τραπέζι και ο Φούντας

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ έχει στις λίστες του και αρκετά ονόματα φερέλπιδων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αναμένεται να αποκτηθούν υπό προϋποθέσεις. Ένας εξ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Livesport», είναι ο Ταξιάρχης Φούντας της ΑΕΚ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός στα 18 χρόνια του έκανε μία γεμάτη σεζόν και στον ΠΑΟΚ συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει μία κίνηση για την απόκτησή του. Δεν ανήκει στις επιλογές πρώτης γραμμής, αλλά θεωρείται πως είναι ένας παίκτης που αν δουλευτεί σωστά και σε κατάλληλο περιβάλλον μπορεί στο μέλλον να κάνει τη διαφορά. Μέχρι στιγμής το όνομά του ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό αλλά και για ομάδες του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά που έχει κάτι χειροπιαστό.

Δυσφορία Σαββίδη για τη ρύθμιση

Μπορεί σε προφορικό επίπεδο η Κυβέρνηση να είχε υποσχεθεί στον Ιβάν Σαββίδη συγκεκριμένη λύση για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, όμως, το πολυνομοσχέδιο που οδεύει προς ψήφιση με τις ευλογίες της τρόικας την προσεχή Κυριακή, φέρνει άλλα δεδομένα στο προσκήνιο. Ο μεγαλομέτοχος του της ΠΑΕ ήταν διατεθειμένος να καταβάλει εφάπαξ ένα ποσό περίπου 14 εκ. ευρώ από το συνολικό ποσό των περίπου 27 εκ. ευρώ που οφείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (το πρωτογενές χρέος και ένα 20% των προσαυξήσεων), όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει.

Με βάση όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, για να καλύψει μία ανώνυμη εταιρία τις οφειλές της προς το Δημόσιο με εφάπαξ πληρωμή, πρέπει να καταβάλει το 50% των προσαυξήσεων και στην περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό ανεβάζει το ποσό στα 19,5 εκ. ευρώ. Ο Σαββίδης, πλέον, μελετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ψάχνει την πιο συμφέρουσα λύση. Για την ΠΑΕ υπάρχει και η εναλλακτική λύση της καταβολής του πρωτογενούς χρέους και του 75% των προσαυξήσεων, δηλαδή ενός ποσού περίπου 23 εκ. ευρώ σε 48 δόσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2017, θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα ποσό περίπου 500.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ