Δημόσιο διάλογο για το νομικό καθεστώς των θεάτρων ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων
Συναντήσεις με εκπροσώπους των θεάτρων που απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, προγραμματίζει τώρα ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου. Στο μεταξύ, κόντρα για το θέμα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του προκατόχου του Νικήτα Κακλαμάνη
Συναντήσεις με εκπροσώπους των θεάτρων που απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, προγραμματίζει τώρα ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου.
Στο μεταξύ, κόντρα για το θέμα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του προκατόχου του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τάσσεται κατά των λουκέτων.
Από τις 89 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, οι 50 βρέθηκαν να μην λειτουργούν νόμιμα, ενώ οι 27 δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Συνολικά 34 θέατρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα επιστολές για επικείμενο κλείσιμο με εντολή του Δήμου.
- Αντιδρά ο θεατρικός κόσμος για το λουκέτο που απειλεί δεκάδες σκηνές
- Προειδοποίηση για λουκέτο σε 34 θέατρα της Αθήνας που δεν διαθέτουν άδεια
Οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία, ανακοίνωσε ο Δήμος, πραγματοποιήθηκαν έπειτα από επώνυμες καταγγελίες πολιτών, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με τις συνθήκες ασφαλείας των θεατών, των καλλιτεχνών και των υπόλοιπων εργαζομένων
Το θέμα θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η σημερινή ηγεσία του δήμου Αθηναίων σημειώνει ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης «δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης των θεατρικών σκηνών, όταν το μόνο που έκανε επί τέσσερα χρόνια ήταν να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και τα πάντα να εκτυλίσσονται σε καθεστώς ημι-νομιμότητας, ημι-παρανομίας».
Σχολιάζοντας ειδικά τη δήλωση του τέως δημάρχου, ότι «ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αποσφράγιση των θεατρικών σκηνών που στη θητεία του είχαν κριθεί ως ακατάλληλες», ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι «οι εποχές των δημάρχων-σουλτάνων που γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν τελειώσει για την Αθήνα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
- Κήρυξη του Δήμου Τήλου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- TeraWave: O Μπέζος απαντά στον Μασκ με δεύτερο ευρυζωνικό δίκτυο δορυφόρων
- ΟΗΕ: 35 εκατομμύρια Νιγηριανοί κινδυνεύουν από λιμό μετά την κατάρρευση της παγκόσμιας χρηματοδότησης



