«Μεγάλο βήμα προς τα πίσω» κατά τον Δ.Δασκαλόπουλο η απόφαση για την Κύπρο
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτιμά ότι με την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ενισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις μέσα στην Ένωση, διευρύνεται το σχίσμα μεταξύ Βορρά και Νότου, και ουσιαστικά ακυρώνονται οι αποφάσεις για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.
«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη, την ώρα που χρειαζόμαστε γενναία βήματα προς τα μπροστά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτιμά ότι με την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων ενισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις μέσα στην Ένωση, διευρύνεται το σχίσμα μεταξύ Βορρά και Νότου, και ουσιαστικά ακυρώνονται οι αποφάσεις για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.
«Η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης υπαγορεύει ενότητα πολιτικών και σταθερότητα κανόνων. Κάθε αντίθετη επιλογή δεν υπηρετεί την ενωμένη Ευρώπη» καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ.