Γυναίκα χωρίς χέρια οδηγεί αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της
Γεννήθηκε χωρίς χέρια λόγω γενετικών ανωμαλιών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της, μπαίνοντας στο βιβλίο Γκίνες. Η 30χρονη Τζέσικα Κοξ είναι απόφοιτος ψυχολογίας και μπορεί να γράφει, να πληκτρολογεί, να οδηγεί, να βουρτσίζει τα μαλλιά της, να μιλάει στο τηλέφωνο και να έχει μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο. Τώρα η ζωή της 30χρονης Τζέσικα θα γίνει ντοκιμαντέρ με τίτλο Rightfooted.
Γεννήθηκε χωρίς χέρια λόγω γενετικών ανωμαλιών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της.
Η Τζέσικα Κοξ είναι απόφοιτος ψυχολογίας και μπορεί να γράφει, να πληκτρολογεί, να οδηγεί, να βουρτσίζει τα μαλλιά της, να μιλάει στο τηλέφωνο και να έχει μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο. Η ίδια λέει: «Ποτέ δεν λέω ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Λέω απλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα».
Το 2008 μπήκε στο βιβλίο Γκίνες καθώς ήταν ο πρώτος πιλότος που πέταξε αεροπλάνο χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια της.
Τώρα η ζωή της 30χρονης Τζέσικα θα γίνει ντοκιμαντέρ με τίτλο Rightfooted. Η ίδια ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εργαλείο διδασκαλίας για άλλους ανάπηρους νέους σε όλο τον κόσμο.
«Εάν είχα δει κι εγώ μία τέτοια ταινία νωρίτερα, όλα θα ήταν διαφορετικά στη ζωή μου» τονίζει η Τζέσικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά χρήματα δεν άφησαν τόσο δυσανάλογα μικρό αποτέλεσμα
- Θα αναδείξουμε τις υποκλοπές στα ευρωπαϊκά φόρα, λέει ο ΔΣΑ – «Η συγκάλυψη κλονίζει τα θεμέλια του πολιτεύματος»
- To Mythos της Anthropic τρόμαξε τον Τραμπ – Εξετάζει τώρα κανόνες για την ΑΙ
- Πάμε σαν άλλοτε – Η Βίκυ Λέανδρος θα εμφανιστεί ξανά στη Eurovision



